Kamerplanten die weinig onderhoud vergen

Een beetje groen in huis zorgt voor een goede sfeer en fleurt de boel op. Daarnaast zorgen kamerplanten voor schone lucht, dus ze hebben ook nog eens een positief effect op je gezondheid. Maar misschien heb je niet veel tijd om je planten te onderhouden, geen paniek. Er zijn genoeg kamerplanten die weinig onderhoud vragen. Kun jij dit goed gebruiken? Lees dan vooral verder voor drie onderhoudsarme kamerplanten!

De graslelie

De graslelie is een ontzettend makkelijke plant, niet zo gek dat hij de bijnaam ‘studentenplant’ heeft. De bladeren van de plant zijn groen met geel. De graslelie zuivert de lucht van xyleen, formaldehyde en benzeen. Een ander voordeel van de plant is dat je deze zowel in de zon als in de schaduw kunt zetten. De graslelie heeft pas water nodig wanneer de grond droog wordt.

De lepelplant

Net als de graslelie zorgt de lepelplant ook van zuivering van de lucht, maar de lepelplant zuivert de lucht ook nog eens van trichloorethyleen, tolueen en ammoniak. De lepelplant is een sterke plant en heeft donkergroene bladeren met witte bloemen. Wanneer hij te weinig water krijgt, gaat de plant hangen. Wanneer je de plant dan water geeft, komt hij weer in zijn oorspronkelijke vorm terecht. Een groot nadeel van de plant: de sappen zijn giftig, vooral voor kinderen en huisdieren kan aanraking met de plant gevaarlijk zijn. Overweeg dus goed of je de ruimte en omstandigheden hebt voor de lepelplant.

De aloë vera

Aloë vera staat vooral bekend om de verkoelende gel die uit de plant te halen is. Daarnaast is de plant zelf makkelijk te onderhouden. De plant mag staan op donkere, maar ook lichte plekken. Je kunt hem dus overal neerzetten. Aloë vera is ook een goede graadmeter om te zien hoe schoon de lucht in jouw kamer is, als er bruine plekjes op de bladeren verschijnen, is dat een teken dat de lucht verontreinigd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *