Zó richt je een klein balkon het beste in

Als je woont in de stad is de kans groot dat je geen tuin hebt. Wel zien we vaak dat stadswoningen een balkon hebben. Heb jij een klein balkon en weet je niet goed hoe je het moet inrichten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder staat inspiratie zodat je de ruimte op je kleine balkon optimaal kunt benutten.

Tuinier verticaal

Om de ruimte die je hebt optimaal te gebruiken, kun je er het beste voor kiezen om verticaal te tuinieren. Verticaal tuinieren is ontzettend makkelijk: werk omhoog. Je kunt bijvoorbeeld kasten of plankjes plaatsen waar je plantjes en je gereedschap in kwijt kunt. Je kunt planten ook ophangen aan de wand of plaats een rek waar je alles in kunt hangen. Zolang je de hoogte maar in gaat, kun je veel ruimte op de vloer vrij houden voor andere meubels en voorwerpen. Je kunt planten ook aan de reling hangen.

Inklapbare tuinmeubels

Wellicht heb je wel ruimte voor wat meubels, maar wil je niet altijd dat je balkon zo stampvol staan. Ga dan eens opzoek naar een leuk inklapbaar tuinmeubel. Wanneer je even op het balkon wil gaan zitten kun je je goede stoel uitklappen en genieten van het zonnetje. Maar wil je daarna wat meer loopruimte creëren? Dan klap je hem net zo handig weer in. Er zijn ook inklapbare tuintafels beschikbaar. Hoef je niet per se meubels die inklapbaar zijn? Dan kun je ook kijken naar loungesets speciaal voor kleine balkons.

Multifunctionele items

Tot slot zijn multifunctionele items perfect voor op een klein balkon. De voorwerpen kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Denk maar eens aan een bank of stoel waar je lekker op kunt zitten en tegelijkertijd spullen in kunt opbergen. Hierdoor hoef je je spullen niet los te laten slingeren en kun je flink wat ruimte besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *