Een eigen thuisgym: zó pak je dat aan

Een thuisgym neemt veel voordelen met zich mee: je kunt trainen wanneer het je ook maar uitkomt, je bespaart reistijd en je hoeft niet op andere mensen te wachten om je favoriete onderdeel te kunnen gebruiken. Maar hoe kun je een thuisgym realiseren? Hieronder staan een aantal dingen waar je op moet letten!

Wat heb je nodig?

Misschien denk je gelijk aan fitnessapparaten die veel ruimte in beslag nemen en ook nog eens de nodige kosten met zich mee brengen. Goed nieuws! Voor een goede thuisgym heb je slechts wat ruimte en een solide vloer nodig. Veel fitness oefeningen kun je namelijk zonder gewichten en apparaten uitvoeren. Qua ruimte kun je denken aan je garage, zolder, kelder of een slaapkamer die je over hebt. Het is wel belangrijk dat er voldoende ventilatie en goede verlichting is, zodat je op een veilige manier kunt sporten.

Hoe richt je de gym in?

Wanneer je de ruimte voor jouw eigen gym hebt geselecteerd, kun je gaan beginnen met de inrichting. Zorg ervoor dat je allereerst beschikt over de basics. Het is verstandig om te kijken hoe vaak je gebruik maakt van de gym, op basis daarvan kun je deze stapje voor stapje uitbreiden. Begin met een aantal gewichten. Deze nemen, net als bijvoorbeeld een optrekstang, niet al te veel ruimte in.

Verschillende oefeningen

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen in een thuisgym. Uiteraard zullen de mogelijkheden afhangen van de apparaten die je thuis hebt staan, maar gelukkig zijn er ongelofelijk veel oefeningen beschikbaar waar je geen middelen voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de plank, puch-ups en squats. Je kunt ook touwtjespringen als je cardio wilt doen. Wanneer je al wat fitnessapparaten in huis hebt, kun je daar specifieke oefeningen voor opzoeken. Er is dus genoeg mogelijk.