Zo zorg je voor een opgeruimde uitstraling in huis

Rust in je huis zorgt voor rust in je hoofd. Een opgeruimd huis is dan ook een goede manier om fijner te wonen en heerlijk tot rust te komen. Hoe zorg je ervoor dat je huis netjes is en blijft? Met onderstaande opruimtips kun je direct aan de slag!

Voldoende opbergruimte

Je huis ziet er een stuk opgeruimder uit wanneer je voldoende opbergruimte hebt. Investeer bijvoorbeeld in een extra ladekast om spullen op te bergen of kies voor een aantal hippe manden waar je spullen in bewaart. Zo breng je sfeervolle decoratie in de ruimte en zorg je tegelijkertijd voor meer opbergruimte.

Stel kleine taken niet langer uit

Een makkelijke manier om altijd een opgeruimd huis te hebben, is om kleine taken niet langer uit te stellen. Duurt een klusje maar een minuut? Doe het dan direct, zodat je huis netjes blijft. Maak bijvoorbeeld iedere dag je bed op voor je de deur uitgaat, zet spullen gedurende de dag direct in de vaatwasser en ruim je kleding direct op in plaats van het op de grond te gooien. Deze taken duren maar eventjes en zorgen ervoor dat je huis een stuk netter is.

Doe elke dag een beetje

Wanneer je opruimen bewaart voor het weekend of een specifieke dag heb je vaak een hoop te doen. Alle rommel van de hele week is blijven liggen en dus ben je een hoop tijd kwijt om orde in de chaos te scheppen. In plaats daarvan kun je iedere dag een beetje opruimen. Neem iedere dag op een vast moment een kwartier de tijd om spullen op te ruimen. Zo is je huis iedere dag netjes en voorkom je lange opruimsessies.

Sorteer je spullen

Heb je wat meer tijd? Sorteer dan al je spullen eens uit. Bekijk alle dingen die je hebt en bepaal of je ze nog gebruikt. Spullen die je al lange tijd niet hebt gebruikt of die je niet meer mooi vindt, kun je proberen te verkopen of doneren. Met minder spullen heb je ook minder opruimwerk en minder chaos in je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *