Hier moet je op letten bij de aanschaf van een dekbedovertrek

Ga je een nieuw dekbedovertrek kopen? Dan is de keuze enorm. Maar waar moet je op letten bij het bestellen van het juiste beddengoed? Hoe kies je het juiste materiaal dekbedovertrek en welke maat heb je nou precies nodig? Lees hier alles over dekbedovertrekken en de laatste trends, zodat jij exact weet welk dekbedovertrek jij het beste kunt bestellen.

Dekbedovertrek bestellen

Op veel sites bestel je tegenwoordig gemakkelijk en snel mooie dekbedovertrekken van goede kwaliteit. Maar ook voor betaalbare, goedkope dekbedovertrekken kun je bij veel webshops prima slagen, het aanbod is namelijk gigantisch en voor ieder budget is er genoeg keuze. Het vinden van het perfecte dekbedovertrek is heel gemakkelijk door het gebruik van filters die je op websites aantreft. Je vindt aan de linkerzijde van het menu namelijk handige filters die je helpen jouw perfecte dekbedovertrek te vinden. Zo kun je natuurlijk filteren op maat en kleur, maar ook op woonstijl, merk, materiaal en dessin. Uiteraard kun je zowel op de lengte- als op de breedtemaat filteren en ook kies je eenvoudig of je een dekbedovertrek wil met of zonder instopstrook. Ten slotte voor je het gewenste budget in waarbinnen je wilt zoeken en zo zullen alleen de dekbedovertrekken verschijnen die voor jou in aanmerking komen.

Dekbedovertrek kopen: waar moet je op letten?

Je wilt natuurlijk het beste dekbedovertrek kopen. Maar waar moet je dan precies op letten? Het is ten eerste belangrijk om naar de juiste maat te kijken. Het dekbedovertrek moet goed om je dekbed passen natuurlijk. Bepaal ook vooraf welke kleur je wilt. Kies een kleur die goed in je interieur past of anders een neutrale kleur die makkelijk te combineren is. Ten slotte is er verschil in materiaalkeuze. Deze keuze is persoonlijk en afhankelijk van verschillende factoren, zoals onder andere hoe makkelijk je het warm of koud hebt, eventuele allergieën, je budget en een persoonlijke voorkeur. Welk materiaal het beste is, is dus een persoonlijke keuze, daarom zullen we verderop de verschillen in materialen omschrijven. Het is algemeen bekend dat een goede nachtrust erg belangrijk is. Het is daarom van belang een dekbedovertrek te kiezen met de eigenschappen die het beste bij jou passen. Want niks slaapt lekkerder dan fijn beddengoed!

Dekbedovertrek van het juiste materiaal

Het is erg belangrijk om een dekbedovertrek uit te kiezen die is gemaakt van het juiste materiaal. Als je een materiaal kiest dat niet bij je past, slaap je een stuk minder comfortabel. Waar het ene materiaal luchtig aanvoelt en goed ademt, houdt het andere materiaal de warmte juist langer vast. Ben je een koukleum in bed, dan kies je dus voor een andere materiaalsoort dan wanneer je het snel warm hebt. Andere dingen die meespelen bij het kiezen van het juiste materiaal voor je nieuwe dekbedovertrek zijn of je ergens allergisch voor bent, wat je budget is en eventuele andere persoonlijke voorkeuren zoals kleur en desing. Als je allergieën hebt is het handig hier rekening mee te houden. En met een aanbod van ruim 3000 dekbedovertrekken is er voor elk budget wel iets te vinden.

Dekbedovertrek katoen

Katoen is een veelgebruikte stof voor dekbedovertrekken. Een dekbedovertrek dat is gemaakt van katoen is duurzaam en kent vele voordelen. Zo is katoen een stof die goed ademt en luchtdoorlatend is. Katoen heeft ook een hoog absorptievermogen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat katoen een huidvriendelijke stof is en zeer geschikt is voor mensen die het ’s nachts makkelijk warm hebben of makkelijk zweten. Katoen past zich namelijk aan de lichaamstemperatuur aan. Daarom is dit materiaal ook in alle seizoenen comfortabel. Ook voor dekbedovertrekken voor kinderen wordt daarom veel voor katoen gekozen. Katoen kent geen grote nadelen en is dus een materiaal dat voor veel mensen geschikt is. Katoen wordt voornamelijk in Egypte geproduceerd, maar kan van over de hele wereld komen afhankelijk van het merk waar je voor kiest!

Dekbedovertrek katoen satijn

Dekbedovertrekken van katoen satijn worden gezien als luxe. Deze stof voelt heerlijk zacht aan en er worden dan ook mooie varianten van gemaakt. Katoen satijn heeft een subtiel glansje, valt heel soepel en is heerlijk comfortabel. Doordat de dichtheid van de garen hoog is, is er minder kans op huisstofmijt, wat fijn is als je last hebt van allergieën. Katoen satijn is fijn in alle seizoenen en kan gemakkelijk op hogere temperaturen gewassen worden. Katoen satijn kent net als katoen geen grote nadelen. Egypte en Turkije zijn twee van de grootste producenten ter wereld van katoen satijn.

Dekbedovertrek satijn

Een satijnen dekbedovertrek wordt gemaakt met een bepaalde weeftechniek, waardoor de stof een extra glans krijgt. Satijn is dan ook een luxe stof met een mooie glans. Ook voelt satijn erg zacht aan. Satijnen dekbedovertrekken hebben een chique uitstraling, en slapen ook nog eens heerlijk comfortabel. Satijn heeft dezelfde eigenschappen als katoen; het is vocht absorberend, ademt goed en past zich aan de lichaamstemperatuur aan. Ook satijn heeft geen grote nadelen, het is meer een kwestie van smaak. Satijn dat gemaakt is van katoen, is vaak afkomstig uit Egypte of Turkije, net zoals katoen en katoen satijn.

Een dekbed van overige materialen

Overige materialen dekbedovertrekken

Naast bovengenoemde, veel voorkomende materialen, zijn er nog andere materiaalsoorten waar dekbedovertrekken van gemaakt worden. Bamboe staat bijvoorbeeld bekend om zijn duurzaamheid, omdat bamboe erg snel terug groeit. Het is zacht en luchtig en daardoor perfect voor in de zomer. Een andere populaire materiaalsoort is microvezel. Microvezel is een combinatie van polyester en nylon. Daarnaast voelt microvezel zacht en soepel aan en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Een andere populaire materiaalsoort is twill katoen. Twill katoen is op een speciale maner gewoven, waardoor de stof dikker aanvoelt. Daarnaast is Twill katoen van hoge kwaliteit en voelt wat zachter aan dan normaal katoen.

Andere materiaalsoorten voor dekbedovertrekken zijn polyester, zijde, jersey en tencel. Polyester is een synthetische stof, die erg kleurvast en kreukvrij is. Doordat dit een synthetische stof is, is de stof minder ademend. Dit is een nadeel als je het snel warm hebt of veel zweet. Zijde daarentegen is zeer lichtgewicht en kan juist veel vocht opnemen, wat dus juist een ideaal materiaal is als je het snel warm hebt. Jersey is een machinaal geweven stof en is erg rekbaar. Het is daardoor kreuk- en strijkvrij en past altijd strak om je bed. Tencel tenslotte is een stof die veel vocht kan absorberen, maar ook erg snel droogt. Het is een luchtdoorlatende stof, die je in de winter warm houdt en in de zomer juist koel blijft.

Kies een dekbedovertrek in de gewenste kleur!

De juiste kleur kiezen voor je dekbedovertrek is erg belangrijk. De juiste kleur zorgt namelijk voor de gewenste sfeer in je slaapkamer en maakt je interieur af. Neutrale kleuren en natuurtinten zorgen voor een rustige uitstraling, terwijl felle kleuren en prints juist voor een opwekkend en vrolijk effect kunnen zorgen. Jij bepaalt zelf wat het beste bij jou en jouw interieur past. Maar er is zoveel keuze, hoe kies je nu de juiste kleur? Met het handige filter op veel websites die dekbedovertrekken verkopen kies je heel simpel uit tientallen kleuren welke kleuren je wel en niet aanspreken. Op deze manier wordt het zoeken al een stuk eenvoudiger. Voor de meeste dekbedovertrekken geldt dat ze in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, zonder prijsverschil. De kleur heeft dus in de meeste gevallen geen invloed op de prijs.

Koop een dekbedovertrek in de juiste maat

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste maat dekbedovertrek te bestellen, anders past het immers niet. Met de handige filters in het menu van veel webshop zoek je heel gemakkelijk op de juiste maat. Dekbedovertrekken zijn er in verschillende maten. Veel voorkomende maten zijn 140 x 200/220, 160 x 200/220, 180 x 200/220 en 200 x 200/220. Voor eenpersoonsbedden is 140 x 200/220 de meest voorkomende maat. Voor baby’s, peuters en kinderen zijn er afwijkende maten verkrijgbaar.
De meest verkochte maat in Nederland is 240 x 200/220. Deze maat wordt ook wel ‘lits-jumeau’ genoemd. Deze Franse term spreek je uit als ‘lie-zju-mo’. Hiermee wordt letterlijk een bed bedoelt dat uit twee tegen elkaar geschoven eenpersoonsbedden bestaat. Doordat dit extra breed is, heb je ook een extra breed dekbed nodig. Veel mensen vinden het fijn om ook bij een kleiner bed een extra breed dekbed te hebben.

De populairste merken dekbedovertrekken

Er zijn veel verschillende dekbedovertrek merken. Onderling is er veel verschil in prijs. Dit komt ook de kwaliteit van de verschillende merken erg kan verschillen. Er zijn producenten van dekbedovertrekken die gebruik maken van goedkopere materialen, waardoor de verkooprijs van dat merk lager zal liggen dan van een merk dat gebruikt maakt van kwalitatief betere stoffen. De manier van weven en de herkomst van het katoen bepalen onder andere de kwaliteit van het dekbedovertrek. Ook de plaats van produceren speelt een rol in de prijs. In bepaalde landen ligt het uurloon van de medewerkers veel lager dan in andere landen. Bovendien wordt er niet altijd en eerlijke prijs betaald aan de boeren die het katoen produceren. Als de boeren een eerlijke prijs krijgen, betaal je als consument dus ook wat meer. De populairste merken dekbedovertrekken worden hieronder besproken.

Auping

Een van de bekendste producenten van dekbedovertrekken is Auping. Auping is een merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is een merk dat erg milieubewust werkt. Auping is gevestigd in Deventer en de dekbedovertrekken worden geproduceerd in hun eigen fabriek. Het beddengoed van Auping is van uitstekende kwaliteit en gemaakt van luchtige, natuurlijke stoffen zoals katoen en katoen satijn. Een extra toevoeging is het ‘button down’ systeem. De dekbedovertrekken van Auping kun je aan je dekbed vastmaken met knoopjes, zodat je dekbed op zijn plaats blijft zitten.

Beddinghouse

Beddinghouse is een echt Nederlands familiebedrijf dat zowel beddengoed als badtextiel produceert. Het merk is in 1978 opgericht en is marktleider in de Benelux op het gebied van beddengoed. Beddinghouse produceert ook dekbedovertrekken voor andere merken, zoals onder andere Auping. Twee keer per jaar komen ze met een nieuwe collectie en het is hun missie klanten een wowfactor mee te geven en ze hebben klanttevredenheid, kwaliteit en vakmanschap dan ook hoog in het vaandel staan. Beddinghouse dekbedovertrekken worden duurzaam geproduceerd en verpakt. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen.

Essenza

Ook Essenza is een bekend merk in beddengoed. Voor bijzondere dekbedovertrekken ben je bij hen aan het juiste adres. Essenza maakt dekbedovertrekken in prachtige kleuren en dessins en maken veel gebruik van katoen satijn van uitstekende kwaliteit. De dekbedovertrekken van Essenza hebben daardoor een luxe uitstraling en een geheel eigen stijl. Ook Essenza heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit Nederlandse bedrijf bestaat al zestig jaar en produceert naast beddengoed ook keukentextiel, woonaccessoires, servies en tassen. Het is een familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in meerdere landen.

Cinderella

Cinderella is een merk dat staat voor huiselijkheid en jezelf zijn. Het is een creatief merk dat houdt van vrolijke kleuren en mooie vormen. Zij staan ervoor dat je alles uit het leven moet halen wat erin zit en dat thuis de plek moet zijn waar je jezelf kunt zijn. De dekbedovertrekken van Cinderella worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Er is veel keuze in materiaalsoorten. Van percaline katoen tot badstof en van flanel tot katoen satijn. Cinderella maakt gebruik van sierlijke patronen en natuurlijke elementen. De elegante stijl is er dan ook één om bij weg te dromen.

Nieuw dekbedovertrek kopen

Gemiddeld gaat een dekbedovertrek ongeveer 5 tot 7 jaar mee. Mits je deze goed onderhoudt natuurlijk. Was je dekbedovertrek niet te warm, liefst niet warmer dan 40 graden. En stop hem niet in de droger, maar laat hem aan de lucht drogen. Op deze manier gaat je beddengoed langer mee. Als je dekbedovertrek begint te slijten, is het tijd om een nieuw dekbedovertrek te kopen. En als dan meerdere sets tegelijk koopt, is mogelijk om een leuke korting te krijgen. Zo heb je dus op een voordelige manier een extra set in huis, handig als er één set in de was zit. En anders heb je hem alvast op voorraad voor wanneer je dekbedovertrek aan vervanging toe is.

Goedkope dekbedovertrekken: zoek en vind aanbiedingen!

Ben je op zoek naar een goedkoop dekbedovertrek? Er is altijd wel een mooie dekbedovertrek aanbieding of actie, dus een nieuw dekbedovertrek hoeft helemaal niet

Welke maat dekbedovertrek moet ik kopen?
De maat dekbedovertrek is afhankelijk van de maat van je bed en dekbed. Kies de juiste maat, zodat je zeker weet dat het overtrek past.

Wat is het beste materiaal dekbedovertrek?
Het is een persoonlijke keuze welk materiaal dekbedovertrek het beste is. Alle materiaalsoorten hebben hun eigen eigenschappen. Over het algemeen is katoen voor veel mensen geschikt en dit materiaal heeft geen grote nadelen.

Wat is de beste stof voor een dekbedovertrek?
Alle stoffen hebben hun eigen voor- en nadelen. Katoen wordt door veel mensen als prettig ervaren en kent geen grote nadelen.

Hoe groot moet een dekbedovertrek zijn?
Het dekbedovertrek moet dezelfde maat hebben als je dekbed.

Hebben jullie ook tips voor het wassen van beddengoed?
We hebben zeker een aantal handige tips. Bekijk hiervoor het onderstaande filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *