5 items die voor sfeer in de woonkamer zorgen

De woonkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt, zowel in je eentje als met vrienden en familie. Daarom wil je dat de woonkamer een gezellige plek is met sfeer. De volgende vijf items zorgen gegarandeerd voor sfeer in de woonkamer en geven de ruimte een warme uitstraling.

Foto’s of prints aan de muur

Een kale muur is niet bepaald sfeervol en daarom hang je iets leuks aan een muur in een neutrale kleur. Kies bijvoorbeeld voor een groot kunstwerk of voor mooie foto’s of prints. Je kunt één groter werk aan de muur hangen, maar je kunt ook een galerij maken met door meerdere foto’s en prints met elkaar te combineren.

Sfeervolle verlichting

Een grote woonkamerlamp aan het plafond is onmisbaar wanneer je veel licht nodig hebt, maar sfeerverlichting mag zeker niet ontbreken. Kies voor een staande lamp in de hoek, een snoer met kleine lichtjes langs wandplanken of een kast of kies voor meerdere tafellampjes verspreid door de woonkamer.

Knusse deken voor op de bank

Je kunt je bank makkelijk knusser maken door een aantal sierkussens en een deken toe te voegen. Met een deken breng je kleur of een patroon op de bank, wat sfeer brengt in de ruimte. Daarnaast is een deken heerlijk om te hebben tijdens de koudere maanden van het jaar.

Grote kamerplant

Planten zorgen voor leven in de ruimte en de groene kleur zorgt voor sfeer. Een leeg hoekje in de woonkamer vul je sfeervol op met een grote kamerplant. Wanneer je geen ruimte voor een groot exemplaar hebt, kun je ook verschillende kleinere planten verspreiden door de woonkamer.

Vloerkleed met print

Heb je geen vloerbedekking in de woonkamer? Dan is een vloerkleed een ideale oplossing om een zachte vloer in de zithoek te creëren. Kies voor een vloerkleed met een bijzonder patroon en warme kleuren om je zithoek sfeervoller te maken. Kies kleuren die goed bij je bank of andere interieuritems passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *