De 5 populairste woonstijlen van het moment

Van plan om je woning opnieuw in te richten of heb je een nieuwe woning om volledig in te richten? Dan bepaal je voor je begint welke woonstijl je graag aan wilt houden in je huis. De volgende vijf woonstijlen zijn populair op het moment!

Een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur kent veel lichte kleuren en strakke lijnen. Het interieur ziet er opgeruimd en minimalistisch uit, waardoor ruimtes groter lijken. In deze woonstijl ligt de focus op rust en licht in de ruimte brengen. Je gebruikt vooral natuurlijke materialen, zoals hout en linnen. Geometrische vormen zie je ook vaak terug in een Scandinavisch interieur.

Een bohemian interieur

Een bohemian interieur is werelds en neemt je mee op reis. Je kunt items uit verschillende culturen op een persoonlijke wijze met elkaar combineren. De woonstijl kent vrolijke prints, een hoop planten en gezellige kleurcombinaties. Het exotische interieur is ideaal om souvenirs van reizen een prominente plek te geven.

Een industrieel interieur

Een industrieel interieur doet denken aan fabrieksgebouwen en kent veel ruwe materialen. Denk hierbij aan een stenen muur of een betonnen vloer zoals je die in een oude fabriek zou vinden. In een industrieel interieur worden veel donkere kleuren gebruikt en zie je meubels met een stoere uitstraling terug.

Een landelijk interieur

Het landelijke interieur doet denken aan wonen op het platteland, maar is tegenwoordig ook in veel stedelijke appartementen te vinden. Een landelijk interieur is knus met veel natuurlijke materiaal en je ziet veel hout terug. De woonstijl staat bekend om de vele accessoires in landelijke stijl.

Een retro interieur

Met een retro interieur ga je terug in de tijd. De woonstijl kent drukke prints, populaire kleuren uit de jaren zeventig en ronde vormen. Je ziet vooral veel bruin, oranje en groen terug. Voor een retro woonstijl combineer je tweedehands meubels en accessoires met nieuwe exemplaren met een retro uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *