Zó maak je je huis winterproof

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, en dat betekent ook dat de winter er weer aankomt! We zitten steeds meer binnen en dan is het fijn als het huis knus en gezellig is. Ben je nog niet helemaal voorbereid op de winter? Maak je geen zorgen, hier lees je precies hoe je je woning helemaal winterproof maakt.

Tip 1: Wanddecoratie

Wanddecoratie is te vinden in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, wandrekjes en wanddoeken. Alles is mogelijk. Door een kale muur te vullen met decoratie wordt het voller en daardoor lekker knus. Kies in de winter niet voor een al te zomerse schildering of afbeelding. Je kunt ook kiezen voor een wanddoek. Daarmee kun je verschillende stoffen mixen en matchen. Ook kun je een wanddoek extra decoreren met bijvoorbeeld kerstlampjes.

Tip 2: Verlichting

In de winter is goede verlichting belangrijk. Het wordt steeds vroeger donker en dat betekent dat de lampen ook eerder aangaan. Goede verlichting zorgt voor een goede sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een mix van tafellampen, staande lampen en hanglampen. Kerstlampjes kunnen ook een hoop sfeer brengen! Tevens zorgen kaarsen ook voor veel sfeer. Sfeerverlichting past erg goed bij dit seizoen. Je kunt ook kandelaars, waxinelichthouders en geurkaarsen plaatsen. Er zijn zoveel soorten dat er altijd iets bij zit dat aansluit op de rest van je interieur.

Tip 3: Dekens en vloerkleden

Een vloerkleed is een echte musthave voor een winterproof huis. Als je na een lange werkdag thuiskomt en de verwarming is niet aan, heb je in ieder geval geen last van koude voeten. Een vloerkleed staat ook nog eens knus. Ook dekentjes op de bank of stoel zien er knus uit en zorgen ervoor dat je geen kou hoeft te vatten. Ook in de slaapkamer is een kleed een knusse en warme toevoeging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *