Zo kies je een wasmachine die past bij al je behoeftes

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten wasmachines te vinden, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het kan daarom moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien en te kiezen welke wasmachine het beste bij je past. Om je hier mee te helpen hebben we in deze blog een aantal punten op een rijtje gezet waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van een nieuwe wasmachine! 

1. Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine bepaalt hoeveel kleding je maximaal in de wasmachine kan doen. Hoe groter je huishouden is, hoe meer kleding je waarschijnlijk per wasbeurt in de machine wilt doen. Terwijl een vulgewicht van 7 kilo bijvoorbeeld voldoende kan zijn voor een huishouden van maar 1 of 2 personen, zal een huishouden van 4 personen een vulgewicht van wel 9 kilo of meer nodig hebben. Bepaal dus vooraf wat je wensen zijn, en let hierop bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

2. Toerental

Niet elke wasmachine beschikt over hetzelfde toerental. Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondjes de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe meer rondjes de trommel maakt en dus hoe droger je was uit de machine komt. Wanneer je wat voorzichtiger met je kleding om wilt gaan, is een toerental van 1200 al voldoende. Wil je echter dat je kleding al zo droog mogelijk uit de wasmachine komt, dan kan je beter een toerental van 1600 aanhouden. Dit is bijvoorbeeld handig voor huishoudens die geen droger hebben of niet veel plek hebben om langdurig was te drogen. 

3. Was / droog combinatie 

Wanneer je een nieuwe wasmachine gaat aanschaffen is het ook mogelijk om te kiezen voor een was / droog combinatie. In plaats van een losse wasmachine en droger heb je dan maar één apparaat nodig. Dit kan veel ruimte schelen en is dus vooral voordelig voor huishoudens die niet zo veel plek hebben. Echter heb je met twee losse apparaten wel de mogelijkheid om twee wasjes tegelijk te draaien, en is het vaak een stuk energiezuiniger. 

4. Budget

Als laatste zal je keuze voor de juiste wasmachine natuurlijk sterk afhangen van je budget. Welke wasmachine binnen je budget valt, is dan weer afhankelijk van de bovengenoemde punten. Wasmachines kunnen echter wel hoog in prijs oplopen. Daarom kan het heel voordelig zijn om een wasmachine bij een outlet te kopen. De wasmachines in de outlet van Witgoed Service C.C. hebben bijvoorbeeld een kleine transportschade waardoor ze een stuk goedkoper zijn. Dus zeker de moeite waard om eens naar te kijken!