5 tips bij het inrichten van je woning

Het inrichten van een nieuwe woning is een hele klus en kan het overweldigend lijken. Waar begin je precies? De onderstaande stappen helpen je om de stijl van je woning te bepalen en ervoor te zorgen dat je interieur een mooi geheel vormt. Door het inrichten op de juiste volgorde te doen, heb je uiteindelijk het mooiste resultaat.

Maak een moodboard

Een moodboard is een soort collage met ideeën. Je verzamelt plaatjes van mooie interieurs, bijvoorbeeld digitaal of uitgeknipt uit tijdschriften. Combineer de verschillende plaatjes die je mooi vindt om inspiratie op te doen voor je eigen interieur.

Deel de ruimte in

Voor je begint met de inrichting zelf, deel je de ruimte in. Waar komt de bank te staan, hoe groot is de kast en waar kan de tafel het beste staan? Door vooraf de ruimte in te delen, kun je makkelijker bepalen welke meubels en maten passen bij je ruimte.

Bepaal het kleurenpalet

Op basis van je moodboard stel je een kleurenpalet samen. Kies één of twee basiskleuren uit, zoals gebroken wit of grijs. Vervolgens kies je nog vier of vijf andere kleuren die veel in je interieur terug gaan komen. Zorg ervoor dat alle kleuren bij elkaar passen en de gewenste uitstraling hebben.

Kies een woonstijl

Er zijn diverse woonstijlen en het helpt om voor je met inrichten begint een woonstijl te kiezen. Kies een stoer industrieel interieur, een gezellig landelijk interieur of een strak modern interieur. Je kiest meubels en decoratie uit die bij de woonstijl passen, wat zorgt voor een samenhangend geheel.

Eerst de basis, dan de decoratie

Bij de inrichting begin je met de basis: de grotere meubels, de kleur voor op de muur en de vloer. Zodra je de basis hebt, kun je daar bijpassende decoratie bij vinden. Kies dus eerst een bank voor je kussens en dekens koopt. Zo voorkom je dat de decoratie niet bij de meubels past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *