Deze items mogen niet ontbreken in een kinderkamer

De kinderkamer is een veilige en fijne plek voor je kind om te spelen en om ’s nachts te slapen. Zorg ervoor dat de ruimte een warme en gezellige uitstraling heeft, zodat je kind hier graag tijd doorbrengt. Dit doe je door een thema te kiezen dat past bij je kind, bijvoorbeeld met schattige dieren of stoere piraten. De volgende items mogen niet ontbreken in de kinderkamer.

Bed met opbergruimte

Een bed met opbergruimte is een ideale manier om de ruimte in een kinderkamer efficiënt te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades eronder, zodat je hier beddengoed, kleding of speelgoed kunt bewaren. Dit zorgt voor een nette uitstraling in de kinderkamer en is een slimme manier om de ruimte te gebruiken.

Opbergmanden voor speelgoed

Speelgoed is onmisbaar in een kinderkamer en je wilt niet dat het overal rondslingert. Kies voor een stijlvolle opbergmand om speelgoed in te bewaren wanneer er niet gespeeld wordt. Zo struikel je nergens over, is de ruimte netjes en het speelgoed binnen handbereik.

Een schattig nachtlampje

Een nachtlampje helpt kinderen om te wennen aan het donker en rustig te worden voor het bedtijd is. Kies voor een schattig nachtlampje, bijvoorbeeld in de vorm van het lievelingsdier van je kind.

Decoratie aan de muur

Kies voor een leuk thema in de kinderkamer dat past bij de interesses van je kind. Het ene kind is gek op piraten, terwijl een ander fan van dinosaurussen is. Aan de muur hang je leuke decoratie, bijvoorbeeld een poster met daarop alle dinosaurussoorten of een kapstok in thema.

Knusse zithoek

Is er nog ruimte over in de kinderkamer? Dan kun je een knus zithoekje creëren. Dit doe je bijvoorbeeld door kussens en een vloerkleed op de grond te leggen, waar je kind op kan spelen. Ook leuk: zet een kleine tent of tipi neer waar in gespeeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *